Via ferrata tábor, Garda-tó

Térkép betöltése...

Időpont
2018.04.14 - 2018.04.17
Egész napos

Helyszín
Arco és a Garda-tó környéke, Olaszország

Kategóriák


Via ferrata tábor, Garda-tóAmikor a Garda-tó feletti hegycsúcsok hó alatt vannak, odalent a tó körül viszont már mediterrán tavasz bontakozik ki, akkor mászhatsz velünk végig néhány igazán szép via ferrata-t. Lesz köztük könnyebb, nehezebb, de a lényeg, hogy ha a magyar via ferrata-kat már másztad, esetleg sportos múlttal rendelkezel és szeretnéd a túrázást fűszerezni mászással, akkor ez a Te programod lesz.

Kiknek ajánljuk a via ferrata táborunkat?

Ha jártál Cseszneken, Tatabányán és másztad az ottani könnyebb és közepes útvonalakat, akkor ez a program neked való. Ha még sosem voltál ilyen túrán, de nincs gondod a magassággal és szoktál rendszeresen sportolni, akkor is neked való a tábor. Ha bizonytalan vagy, keress meg bennünket és megbeszéljük, hogy ajánljuk-e neked ezt az utat!

Ne feledd, mi tapasztalt és képzett sziklamászó, hegymászó oktatók, edzők vagyunk, azaz jóval nagyobb tudással és rutinnal rendelkezünk, mint egy átlag túravezető, így minden körülmények között számíthatsz a hatékony segítségünkre!

A via ferrata tábor programja

 1. Via ferrata túra és tábor, Garda-tónap: utazás, majd irány a via ferrata Rio Sallagoni, amely egy gyönyörű szurdoktúra. Áprilisban különösen szép, hiszen dzsungelszerűen burjánzanak a növények, mintha csak a Jurassic Park-ban volnál. Szerencsére dinoszauruszok nincsenek. 😀
 2. nap: Via ferrata Fausto Susatti és Foletti. Ez a két via ferrata megkaphatja a leglátványosabb utaknak járó címet. A két összefonódó út a Garda-tó partjáról indul és egészen az 1089m magasságú Cima Rocca csúcsáig tart. Menet közben folyamatosan gyönyörű rálátásunk lesz a Garda-tóra és a szemközti, még havas Monte Baldo-ra. Az út során katonai alagutakban is fogunk mászni.
 3. nap: Via ferrata Rhino Pisetta – Ez a környék legnehezebb via ferrata-jának van kikiáltva. Ám a jó hír, ha szeretnéd az út legelején levő nehéz részt kikerülni és utána már a kicsit könnyedebb mászásban részt venni, akkor létezik számodra egy kerülő út, amin keresztül be lehet szállni a via ferrata-ba. Nagyon látványos mászás, igazi ínyencség.
 4. nap: Via ferrata Marangoni – Mori-ból induló útvonal, melyhez alig-alig kell gyalogolnunk, így ideális befejezés a hazaút előtt. Nagyon kedves, sportos via ferrata-n mászhatunk a Monte Albano-ra. Ezen út vonalvezetése is remek, így ha az eddigieket élvezted, ezt is szeretni fogod.
  Mászás után pedig irány haza…

Via ferrata túra, Garda-tóSzükséges ruházat és felszerelés

A via ferrata tábor idejére a technikai felszerelést (beülő, sisak, via ferrata kantár) természetesen biztosítjuk számodra. Ha van esetleg saját, kedvenc felszerelésed, amit szeretnél használni, akkor hozd magaddal!

Szükséges ruházat

 • kényelmes túracipő vagy bakancs
 • zokni
 • kényelmes túranadrág
 • aláöltözet felső
 • polár vagy softshell felső
 • szél- és esőálló kabát
 • via ferrata kesztyű

Szükséges felszerelés

 • kis hátizsák (kb. 20-30 literes)
 • fejlámpa (alagutakban is fogunk mászni)
 • ragtapasz
 • napszemüveg

Egyéb költségek

 

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.