Tradicionális sziklamászó továbbképzés, Peilstein

Térkép betöltése...

Időpont
2017.06.09 - 2017.06.11
Egész napos

Helyszín
Peilstein, Ausztria

Kategóriák


A tradicionális sziklamászás lényege, hogy kiépítetlen utakon, saját köztesek elhelyezésével biztosítjuk mászásunkat. Ha tervezed, hogy magashegyekben mászol, esetleg a Magas-Tátra ormait szeretnéd ostromolni, akkor feltétlenül tisztában kell lenned a sziklamászás ezen stílusával, hiszen sok helyen nem találsz kiépített mászóútvonalakat.

Akár paklenica-i körülmények közt is találni olyan utakat, ahol ritkásan találsz nitteket és itt is jól jön, ha a hosszú köztestávolságot meg tudod törni egy-egy jól elhelyezett, saját köztessel!

A tradicionális sziklamászó továbbképzésen a kezdő sziklamászó tanfolyamon már elsajátított alapokra építve megtanulod, hogyan kell saját eszközökkel biztosítani egy mászóutat, ill. hogyan kell saját eszközökből építeni standokat.

A továbbképzésen főleg rövidebb utakat fogunk mászni, de azért belekóstolhatsz egy-két hosszabb, több kötélhosszas útba is.

A továbbképzésen használunk ékeket, friend-eket, megnézzük hogyan néz ki egy hatékony standkötél. Belekóstolunk egy kicsit a mesterséges mászásba is.

Kinek ajánlott a tradicionális sziklamászó továbbképzés?

Fontos, hogy az alap biztonságtechnikával tisztában légy, azaz a nittelt utakon való jártasság fontos! Ha előzőleg már elvégeztél nálunk egy kezdő sziklamászó tanfolyamot, akkor ez a képzés kifejezetten neked való!

A tradicionális sziklamászó tanfolyamhoz fontos, hogy V-V+ (4c-5a) sportutakat biztonsággal tudj mászni!

Utazás

Teleautó rendszerrel a rendelkezésre álló autókkal (kb. 600km összesen)

Szállás

Kempingben – szállásdíj kb. 16-20€/teljes kurzus

Figyelem! A tanfolyam idejére sziklamászásra érvényes balesetbiztosítás megkötése kötelező! A kötvényt hozd magaddal! Érvényes ÖAV tagsági esetén nincs szükség további biztosításra.

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.