Tradicionális sziklamászó tanfolyam, Paklenica

Térkép betöltése...

Időpont
2017.04.02 - 2017.04.09
Egész napos

Helyszín
Paklenica, Horvátország

Kategóriák


Trad sziklamászó tanfolyamA tradicionális sziklamászás a saját köztesekkel való mászást jelenti. Tanfolyamunkon ékekkel, friend-ekkel, homokórák megkötözésével és egyéb saját eszközökkel fogjuk útjainkat biztosítani. Az alapfokú vagy kezdő sziklamászó tanfolyamon már megismerhetted a fenti eszközöket, de a tapasztalatunk az, hogy az ott megszerzett tudás inkább a nittelt sportmászó utakban való mozgás biztonságos művelésére elegendő. Az alapfokú vagy kezdő sziklamászó kurzusok után a tanulók nagy része még idegenkedik a tradicionális sziklamászó eszközök használatától.

A biztonságos tradicionális sziklamászás nagy rutint igényel az eszközelhelyezés tekintetében, ezért azt valljuk, hogy a kezdő sziklamászó tanfolyamon megszerzett tudást mindenképpen érdemes továbbfejlesztened, ha biztonsággal szeretnél saját közteses, több kötélhosszas utakban mászni. A trad mászótanfolyamon kipróbálhatod a mesterséges mászás, azaz a trepnizést is, így a későbbiek folyamán ha elakadsz egy mászóútban, tudni fogod, milyen módszerrel tudsz mégis továbbhaladni. A trad mászótanfolyamon megtanulod azt is, hogyan kell sziklaszögeket beverni a falba.

Trad sziklamászó tanfolyam - Paklenica-tól nem túl távol, a Pag-on is van ám jó hely!A helyszín: Paklenica

Horvátországban, Paklenica-n a kőzet kiválóan alkalmas az eszközök elhelyezésének gyakorlására. A szikla kellően tagolt, tapadós, így élvezetesen lehet gyakorolni a trad mászást. Célunk, hogy minél több módszert, minél több eszközt megismerj és az itteni utak, sziklák kiválóan alkalmasak erre.

Miért nem magashegyi környezetben gyakorlunk?

Ékelés, tri-cam, friend és egyebek elhelyezésének gyakorlásaEzen képzés célja az, hogy az eszközöket készségszinten megtanuld használni. Ehhez az elején praktikusabb objektív veszélyeknek kevésbé kitett helyen tanulnunk. A nyári magashegyi tanfolyamon az itt megszerzett tudást majd alpesi környezetben is tudod kamatoztatni.

Másfelől rengeteg tradicionális utat találhatsz Európa-, ill. világszerte, mindenféle nehézségben és hosszúságban, amelyek bőven a magashegyi szint alatt vannak.

Használunk nitteket?

A tanfolyam célja az, hogy ne legyen szükséged nittekre, ha fel akarsz mászni valahova. Azonban – főleg az első napokban – a biztonság növelésének céljából akasztani fogunk időnként nitteket is.

Milyen ismeretekre fogsz szert tenni a trad sziklamászó tanfolyamon?Trad sziklamászó tanfolyam, Paklenica

 • stand-típusok,
 • eszközelhelyezési trükkök,
 • több köteles technikák,
 • szögelés,
 • mesterséges mászás alapjai.

Kinek ajánlott a trad sziklamászó tanfolyam?

Ha már elvégezted az alapfokú vagy kezdő sziklamászó tanfolyamot és szeretnéd gyorsabbá, hatékonyabbá tenni az eszközelhelyezési tudásodat, szeretnéd megtanulni, mit kell tenni, ha egy nehezebb mászóútba tévedsz és tovább szeretnél haladni, akkor ez a tanfolyam neked való!
Alap sziklamászó tudásra (magabiztos 4c-5a (kb. UIAA V) szükséged lesz.

Megmásszuk az Anica Kuk-ot?Költségek

(a sziklamászó tanfolyam teljes idejére kalkulálva):

 • szállás:
  • luxus apartmanban ~160€/fő/teljes tanfolyam
  • költségtakarékosság jegyében kempingben: ~70-80€/fő/teljes tanfolyam
 • utazás: ~15.000Ft/fő
 • parkbelépő: ~8.800Ft/fő/teljes tanfolyam
 • balesetbiztosítás: ~6.500Ft/fő/teljes tanfolyam (érvényes ÖAV tagság esetén nem szükséges biztosítást kötnöd) – EU-s TB kártya kiváltása ajánlott!

Jelentkezés

Az esemény megtelt. Nézd meg másik időpontban levő tanfolyamunkat!