Mont Blanc (4810m) “Rush” túra

Térkép betöltése...

Időpont
2017.09.03 - 2017.09.06
Egész napos

Helyszín
Mont Blanc (4810m), Franciaország

Kategóriák


Mont Blanc túra - csúcsrégióSzeretnél az Alpok és Nyugat-Európa legmagasabb hegycsúcsán állni?

Ha ezt az oldalt megnyitottad, akkor már mozog az agytekervényeidben, hogy a Mont Blanc-ra, az Alpok legmagasabb csúcsára fel kell jutnod. 🙂

A Mont Blanc nem csak a legmagasabb, de a leggyönyörűbbek közé is tartozik, hiszen akár Chamonix-ból, akár Courmayeur-ból nézel fel a tömbre, mindenhol csillogó fehér gleccsereket látsz, gyönyörű sziklabordák és tornyok ékesítik a hegyóriást. Föléd magasodik majdnem 4000m-nyi monumentalitás. Szóval a Mont Blanc nem mindennapi látvány és természetesen a megmászása is különleges élmény.

Mont Blanc francia normálútA program

1. nap: Kiutazunk Chamonix-ba és az estét kempingben töltjük

2. nap: Irány Les Houches, ahonnan felvonóval megyünk a Mont Blanc vasút (Tram du Mont Blanc) Bellevue állomásáig. Innen vonattal utazunk 2374m-ig (Nid d’Aigle) és köves ösvényen felgyalogolunk a Tété Rousse gleccserhez. A gleccser tetején gyorsan keresztezzük a kőhullásokról hírhedt, kb. 70m széles Gran Couloir-t, majd a Gouter-bordán felmászunk 3810m-re, az újonnan épült Gouter-házba. Az estét evéssel és sok-sok (lehetőleg alkoholmentes) folyadék bevitelével töltjük. Egy olasz guide mondta a kuncsaftjának: “You must dRink or tomoRRow you will die!”. Szóval eszünk-iszunk és korán lefekszünk aludni. (kb. 1.400m szint, 5-7 óra)

Mont Blanc túra - érkezés a Gouter-házhoz3. nap: Korai kelés (2 óra körül), gyors reggelizés, majd nekivágunk az utolsó 1000m szintnek. Ha minden jól megy 7-8:00 között a csúcson lehetünk… az öröm könnycseppeket eltöröljük, csúcsfotót készítünk, csúcscsokit megesszük, majd elindulunk lefelé. A Gouter-házban meg szoktunk állni enni egy levest (nagyon jól szokott esni), majd el is indulunk, mert el kell érnünk az utolsó vasutat lefelé. Aztán visszatérünk a kempingünkbe és kipihenjük a fáradalmakat és örömködünk egy nagyot.

4. nap: Utazás haza.

A Gouter-borda a Gouter-ház és a Téte Rousse házak között. Mont BlancKinek ajánljuk a Mont Blanc Rush túrát?

Mindenképpen legyen jó állóképességed! Ez nagyon fontos! Ha edzéstippekre van szükséged, személyre szabott tanácsokkal tudunk ellátni a felkészülést illetően! A technikai részt, természetesen rábízhatod oktatódra, különösebb mászótechnikai tudásra pedig nincs szükség. Hátizsákod kb. 15kg-os lesz, ezzel kell gyalogolnod és a Gouter-bordán egy-két pár méteres, könnyű mászás, ill. via ferrata is vár Rád.

A Mont Blanc túra előtt 2-3 hónappal érdemes elkezdeni intenzíven edzened futással, terepfutással, teljesítménytúrával, hátizsákos edzésekkel és érdemes a vázizomzatodat is megerősíteni, hiszen a hátizsákos terhelés másabb, mint a sima futás.

Mont Blanc summit trip – Mont Blanc túra

Ha szeretnéd részletesen tudni, mi vár Rád egy Mont Blanc túra során, olvasd el a cikkünket!

Gouter-ház, Mont BlancÁr

159.000Ft, amely tartalmazza az oktatód díjait, a túravezetést és a szükséges felszerelések díját.

(Krea-Túra egyesületi tagoknak az ár 139.000Ft)

Az ár nem tartalmazza az utazás, szállás, felvonó, étkezés, hegymászásra érvényes balesetbiztosítás költségeit.

Egyéb költségek

kb. 80.000Ft-tólAiguille Bionassay és a Bionassay-gleccser, Mont Blanc

  • utazás: teleautó rendszerben
  • szállás: 2 éjszaka kemping, 1 éjszaka turistaház (kb. 100€; ÖAV-val 80€)
  • felvonó+vasút: kb. 50€
  • étkezés: igényeidtől függően… A Gouter-házban félpanzió (vacsora+reggeli) kérhető
  • hegymászásra érvényes balesetbiztosítás (kb. 2000Ft/túra) Ha van érvényes ÖAV tagságid, nincs szükséged további biztosítás kötésére. EU-s TB-kártya kiváltása erősen ajánlott!

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.