Középfokú+trad sziklamászó tanfolyam, Paklenica

Térkép betöltése...

Időpont
2018.03.24 - 2018.03.30
12:00 de.

Helyszín
Paklenica, Horvátország

Kategóriák


Etrad sziklamászás - trad climbing - Paklenicagy lendülettel csinálj végig egy középfokú és egy tradicionális sziklamászó tanfolyamot! Belemerülünk a sok kötélhosszas mászóutak rejtelmeibe, plusz megtanuljuk készségszinten használni az ékeket, friend-eket és egyéb eszközöket.

A tanfolyam alatt kb. 35-50 kötélhosszt fogunk összességében mászni, természetesen elosztva a napok között.

Miért jó összevonni a trad és középfokú tanfolyamot?

Igazából nehéz szétválasztani a kettőt. Ha már több kötélhosszas utakat mászunk, sokszor előfordul, hogy egy szellősebb nitt-távolságnál jól esik elhelyezni saját biztosítási pontot, ha pedig így van, miért ne tanuljuk meg profin csinálni ezt és ha meg már profin csináljuk, miért ne másszunk szándékosan olyan utakat, ahol szükség van erre? 🙂

Paklenica tagolt sziklái, zseniális több kötélhosszas útjai remek lehetőséget adnak a tanuláshoz és gyakorláshoz.

Kinek ajánlott a középfokú+trad sziklamászó tanfolyam?

Trad és középfokú sziklamászó tanfolyamEz a tanfolyam akkor való neked, ha mászóiskolai körülmények között a kb. 5a (V/V+) nehézséget ki tudod mászni.

A kezdő sziklamászó tanfolyami végzettség ajánlott, de nem kötelező.

Ha már régen másztál, érdemes elmenni néhány alkalommal mászóterembe, ill. kérjük, hogy nézd át a kötélbe bekötözködést, a társbiztosítást, az elölmászás menetét és az ereszkedés menetét!

Nem vagy biztos magadban? Keress meg, és beszéljük meg, hogy neked való-e a tanfolyam!

Mit tanulsz a középfokú+trad tanfolyamon?

Tricam, friend, ékek, hexek használata sziklamászáshozMinden több kötélhosszas tanfolyam más és más. Ha voltál velünk Ailefroide-ban, a Calanques-on, Arco-ban vagy bárhol máshol középfokúzni, akkor ez a kurzus most totál más lesz, hiszen minden egyes mászóhely adottságai eltérnek. Eleve új közeggel találkozol.

Ha kezdő tanfolyamon voltál Paklenica-n, akkor pedig most bekerülsz a nagyok világába, az Anica Kuk-ra, a Veliki Kuk-ra, Mali Kuk-ra és egy csomó gyönyörű helyre.

A tanfolyamon megtanulod használni a tradicionális eszközöket, mint pl. ékeket, friend-eket, tri-cam-eket, kötélgyűrűket, hevedereket.

Megtanulod milyen biztonságos standokat lehet építeni nittek nélkül, saját eszközökkel, ill. azt is, hogy mikor melyiket érdemes használnod.

Megtanulsz tájékozódni a falon, készségszinten fogod használni a mászókalauzt, hogy a tanfolyam után egyedül is megtaláld az utakat és tudj bennük navigálni.

További költségek

  • Utazás: teleautó rendszerrel kb. 15.000Ft/fő Budapestről
  • Szállás: apartmanban kb. 130€/teljes tanfolyam
  • Parkbelépő: kb. 200HRK/teljes tanfolyam
  • Sziklamászásra érvényes balesetbiztosítás: kb. 6.000Ft/teljes tanfolyam (érvényes ÖAV tagsági esetén nincs szükség további balesetbiztosítást kötnöd)

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.