Középfokú sziklamászó tanfolyam, Ailefroide

Térkép betöltése...

Időpont
2017.07.29 - 2017.08.06
Egész napos

Helyszín
Ailefroide, Franciaország

Kategóriák


Középfokú sziklamászó tanfolyam AilefroideHa a kezdő sziklamászó tanfolyam után nem érzed magadat egyből elég felkészültnek ahhoz, hogy önállóan merészkedj több száz méteres sziklamászó utakba, akkor lépj egy szintet és gyere a haladó sziklamászó tanfolyamra! A középfokú tanfolyam célja, hogy erre az önállóságra megtanítson. Plusz fejlesztünk sok minden egyéb képességeden is, amelyekről lehet, hogy eddig nem is tudtál! 🙂

    Középfokú sziklamászó tanfolyam Ailefroide: Ereszkedés technikája

Mit tanulsz a középfokú sziklamászó tanfolyamon?

Elsősorban a több kötélhosszas utakhoz szoktatunk hozzá. Ailefroide-ban amellett, hogy pazar szépségű a hely, az utak biztosítottsága, biztosíthatósága is kiváló. A környék tele van néhány tíz percnyi sétával megközelíthető 1-20 kötélhosszas utakkal.

  • Középfokú sziklamászó tanfolyam Ailefroide: Mászótechnika fejlesztéseFejlesztjük a mászótechnikádat: Ez az a képesség, amin mindig van mit fejleszteni. Ha eddig V-öst másztál, akkor VI-ost fogsz, ha VI-ost másztál, akkor VII-est… Ailefroide-ban a tökéletes minőségű gránitnak köszönhetően a lépéstechnikád óriásit fog javulni, amivel a karod terhelését csökkenteni tudod: később fáradsz el, nehezebb utakat tudsz mászni! Az ailefroide-i gránit csúszásmentes… a kis peremeken, az aprócska lyukakban úgy fogsz állni, mint, ha a csak az utca kövén ácsorognál.
  • A középfokú sziklamászó tanfolyamon a standolástechnikád rutinszerűvé válik, hiszen kötélhosszról-kötélhosszra mindig építened kell egyet.
  • Rutinszerűvé válik az elölmászó-másodmászó biztosítástechnika. Itt ugye több kötélhosszas mászásról szól a történet…
  • Rutinszerűvé válik a több kötélhosszas ereszkedés. Ailefroide-ban nem sok olyan út van, ahonnan le lehet sétálni, a tanfolyam végére tökéletes lesz az ereszkedési technikád.
  • Középfokú sziklamászó tanfolyam Ailefroide: standolás-technika fejlesztéseKalauz-értelmezés… A sok-sok ösvény, fal, mászóút közül nem annyira egyszerű kiválasztani azt, amit előre elterveztél. Most megtanuljuk, hogyan keresünk mászóutat a kalauz alapján.

Gyakorlatilag mire elvégzed ezt a kurzust, felkészült leszel a nyári magashegyi tanfolyamra! És persze sok-sok élménnyel leszel gazdagabb… a mászást meg szoktuk toldani némi fürdőzéssel a meleg vizű Lac Ponçon-ban, grillezünk és élvezzük, hogy mászók vagyunk!

Karl Lukan írta nagyon bölcsen: “a sziklamászónak derűs szívre és nem az északi falakhoz hasonló sötét pofára van szüksége”. Ez a mi ars poetica-nk is.

Milyen hely Ailefroide?

A táborunk... a szomszéd kövön nyitottunk új boulder kunsztokat. :-)
A táborunk… a szomszéd kövön nyitottunk új boulder kunsztokat. 🙂

Az egyik kedvenc helyünk ez is, ahova évek óta visszajárunk. Briancon mellett 20km-rel, az Alpok legdélibb 4000-es masszívumában, az Écrins csoport közepén található ez a kis falucska, 1500m-rel a tengerszint felett. Körös-körül 3-4000m-es hegyek és ezek lábánál, kis patak partján terül el maga Ailefroide. A település kb. 20 épületből áll, amelyek közül van néhány élelmiszerbolt, néhány jól felszerelt mászóbolt és egy-két étterem, apartman.

Reggel a hegyek alatt elkortyolgathatsz egy finom kávét, elmajszolhatsz egy eredeti francia croissant-t, aztán irány a szikla!

Kinek ajánlott a középfokú sziklamászó tanfolyam?

Középfokú sziklamászó tanfolyam, AilefroideLegyen alapfokú sziklamászó végzettséged, vagy ha nincs, akkor legyen ezzel egyenértékű mászórutinod! Nem ragaszkodunk a vizsgához, a tudás a lényeg. A középfokú tanfolyamon kb. V-ös nehézségű utakat fogunk mászni, fontos, hogy ez ne okozzon problémát!

Ha nem vagy biztos magadban, kérdezz meg bennünket, ajánljuk-e neked a kurzust!

(Esetleg összehozunk egy mászónapot, amikor meg is nézhetjük, hogy hogyan mászol.)

Edward Whymper tekintetét a Barre des Écrins-re szegezi
Edward Whymper tekintetét a Barre des Écrins-re szegezi

Szállás

“Mesekempingben”… de nem akármilyenben! Képzeld el, hogy egy erdőben szállsz meg, ahol helyenként tisztások, kis patakok és óriási gránit boulder tömbök találhatóak! Az erdőben helyenként vizesblokkokat találsz, ahol a tisztálkodást és ügyes-bajos dolgaidat intézheted.

Felszerelés

  • Komplett sziklamászó felszerelés szükséges, melyet a tanfolyam idejére igény esetén ingyenesen tudunk biztosítani a számodra. Ha van félköteled és/vagy ikerköteled, hozd magaddal!
  • Kemping felszerelés (sátor, derékalj, hálózsák, főző, edény, gázpalack)
  • Hátizsák (lehetőleg tudj vele mászni is!)

A sziklamászás jól megérdemelt jutalma
A mászás jól megérdemelt jutalma

Ár

72.900Ft/fő (Krea-Túra tagoknak 69.900Ft/fő)

A tanfolyam díja nem foglalja magában az utazás, szállás és kötelező balesetbiztosítás költségeit.

További költségek

Utazás oda-vissza: kb. 2500km + magyar autópálya díj (2950Ft) + szlovén autópálya matrica (30€) + olasz autópályadíj (110€)

Az utazás teleautó rendszerben történik, így az utazási költségek eloszlanak az utasok között.

Szállás: kb. 80€/teljes tanfolyam (kempingben)

Balesetbiztosítás: kb. 8000Ft/teljes tanfolyam (érvényes ÖAV tagsági esetén nem szükséges további biztosítást kötni)

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.