Kezdő/alapfokú sziklamászó tanfolyam, Paklenica

Térkép betöltése...

Időpont
2017.09.30 - 2017.10.08
Egész napos

Helyszín
Paklenica, Horvátország

Kategóriák


Alapfokú sziklamászó tanfolyam: Paklenica

Szeptember végén, október elején a mediterrán tájakon remek, nyárias az időjárás. A paklenica-i táj gyönyörű, hiszen a sziklák tetejéről rálátni az Adriai-tengerre, aminek a vize ilyenkor még kellemes az úszkáláshoz.

Már érezheted, hogy nálunk egy sziklamászó tanfolyam többet tartogat, mint egyszerű sporttábor! Gyönyörű szálláson pihenheted ki napi fáradalmaidat és a bő hét végére óriási mennyiségű új élménnyel gazdagodsz!

A sziklamászás nem a kiváltságosok sportja! Te is remekül el tudod sajátítani, hiszen jól felépített tematika mentén tanulhatod meg a legegyszerűbb mozdulatoktól kezdve.

A sziklamászás nem az erő sportja! Kezdő szinten nem az erődön fog múlni a siker! Segítünk neked meglátni a helyes lépéseket, fogásokat. Megtanítjuk neked a jó mozgást és már az első napon is remekül fogod magadat érezni. Az utolsó napra pedig rutinos sziklamászóvá válsz. Ha tetszik, akkor csapatunk tagja lehetsz és a tanfolyam után is biztosítjuk számodra a továbbfejlődés és a gyakorlás lehetőségét!

Kezdj sikerekkel és jó élményekkel!

A kezdő sziklamászó tanfolyamunkon az elsődleges cél, hogy a végén azt mondd: “Ez eszméletlen jó volt! És ráadásul már tudok sziklát mászni!” Kiderül, hogy a sziklamászás nem az erőről szól, sokkal inkább arról, hogy hova lépsz, hogyan forgatod a bokádat, hogyan ejted a sarkadat, térdedet. Kiderül, hogy a sziklamászás nem csak a falon zajlik, hanem ez egy életforma, amihez hozzátartozik, hogy élvezed a napot, a gyönyörű tájat, a jó mászótársak társaságát és egyre többet fog az agyad is ekörül járni. Mi már csak tudjuk! 🙂

Alapfokú sziklamászó tanfolyam: PaklenicaÜgyes rávezető gyakorlatok után magabiztosan fogod uralni a függőleges világot. Persze hosszú távon vitathatatlan a sziklamászás alakformáló hatása, hiszen a saját testsúlyos gyakorlatok megteszik jótékony hatásukat. Na, de azért az első pár nap nem erről szól… 🙂

Az unalmas kötéltechnikai oktatások helyett a gyakorlatban, észrevétlenül elsajátítod azokat az elemeket, amelyek a biztonságos mászáshoz szükségesek, így a kezdő sziklamászó tanfolyam végeztével már önállóan is élvezetesen mászni és ügyesen biztosítani tudó sziklamászóvá válsz!

Alapfokú sziklamászó tanfolyam: több kötélhosszas mászásokSzámunkra ugyanolyan fontos, mint neked, hogy a sziklamászást élvezd, ezért a lehető legstresszmentesebb megoldásokkal vezetünk rá a helyes mozdulatokra és a végén, ha hiszed, ha nem, magas falakat is tudsz majd mászni!

Tanfolyamunk gyakorlatorientált, így elsősorban olyan tudást adunk, amivel a tanfolyam anyagának elsajátítása után hazai és külföldi sportmászó helyeken önállóan is tudsz majd mászni. Erről a szintről pedig több irányba is továbbléphetsz, akár a sportmászás, akár a magashegyi mászás érdekel. A tanfolyam sikeres elvégeztével mászóengedélyt is kapsz a magyarországi sziklákra (sajnos itthon ilyen is kell).

Ami különösen fontos: jól biztosítható (nittelt), karbantartott utakban és kiváló minőségű sziklán tanulsz!

Alapfokú sziklamászó tanfolyam: sok-sok sportmászásA kezdő sziklamászó tanfolyam célja

A kezdő sziklamászó tanfolyam célja, hogy megtanuld azokat a mozgáselemeket és azon eszközök használatát, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy és több kötélhosszas sportmászó utakat önállóan mászhass.

Elsősorban a biztonságos sportmászáson keresztül közelítjük meg a sziklamászást, így azt valljuk, hogy először tanulj meg ügyesen mászni, és utána kezdj foglalkozni a tradicionális mászással!

A sportmászás mellett természetesen megismertetünk az egyéb eszközök (ékek, friend-ek) alapvető használatával is, mert ha egy útban ritkásnak érzed a nittek sűrűségét, jól jöhet, ha el tudsz helyezni saját eszközöket is. Ugyanakkor kezdő mászóként egy ideig valószínűleg a nittelt sportmászó utakat fogod előnyben részesíteni, így elsősorban erre koncentrálunk.

Átlag naplemente Paklenica-nHaladóbb szinten természetesen lehetőség van a tradicionális azaz saját eszközökkel való sziklamászás elsajátítására is.

Az alapfokú/kezdő sziklamászó tanfolyam során a gyakorlatban készségszinten elsajátítod

 • a sportmászás mozgási alapelemeit (lépéstechnika, fogástechnika, törzsforgatás, 3 pont technika, stb.),
 • a társbiztosítást,
 • az előremászás, azaz alsó biztosításos mászás technikáját,
 • a mászáshoz szükséges eszközök használatának technikáit,
 • a standépítés technikáját,
 • az ereszkedés technikáját,
 • az eresztésbe átszerelés technikáit,
 • az önmentés technikáját.

Több kötélhosszas mászásokA gyakorlati képzés mellé azért némi elméleti felkészítés is folyik az alapfokú sziklamászó tanfolyamon:

 • sziklamászó eszközök és tulajdonságaik,
 • objektív és szubjektív veszélyforrások,
 • hegymászó etika és természetvédelem,
 • időjárás,
 • sziklamászó utak falrajzainak értelmezése.

Kinek ajánljuk az alapfokú/kezdő sziklamászó tanfolyamot?

Alapfokú sziklamászó tanfolyam: amikor a kötélvégbe bekötözködés még nem megy tökéletesen :-)Ha érdekel a sziklamászás, akkor ez a tanfolyam a legoptimálisabb számodra, hogy megtanuld a sportág azon elemeit, amivel már önálló mászásra is alkalmas leszel, és ahonnan további irányvonalakba tovább tudsz lépni attól függően, hogy a hegymászás, a sportmászás vagy a tradicionális sziklamászás érdekel!

Szóval ha úgy érzed, szeretnél mindent szakszerűen és a legnagyobb biztonsággal kezelni a mászás során, akkor a kezdő sziklamászó tanfolyam pont neked való! Jelentkezz!

Miért Paklenica?

Azért mert Horvátország közel van, és Paklenica-n tökéletes minőségű mészkövön, kb. 1200 kiépített úton sajátíthatod el saját ütemednek megfelelően a sziklamászás fortélyait.

A magánvéleményünk az, hogy sziklamászás oktatás szempontjából nem nagyon létezik jobb hely:

 • közel van Magyarországhoz
 • a sziklák a tengeri levegőnek köszönhetően érdesek és tökéletesen tapadnak
 • mindenféle nehézségű és hosszúságú út megtalálható itt
 • az utak tökéletesen biztosíthatóak
 • gyönyörű a táj

Bővebben Paklenica-ról » (új lap nyílik meg)

Ilyet pedig Te is fogsz tudni mászni a tanfolyam során:

Az Ovcji Kuk útjain minden csoportunkkal szoktunk mászni.

Miért válassz bennünket?

Okleveles és gyakorlott oktatókkal, kis csoportos foglalkozás keretein belül tanulhatsz. A kis létszám óriási előnye, hogy személyre szabottan, a fejlődési ütemednek megfelelően tudjuk neked a feladatokat adni, a mászóutakat kiválasztani!

Célunk nem csak egyszerűen a tudás átadása, hanem szeretnénk megszerettetni veled ezt a gyönyörű sportot! Szakmai és pedagógiai rutinunk, helyismeretünk segítségével ez nagyon jó hatásfokkal szokott sikerülni!

Nincs felszerelésed? A tanfolyam idejére díjmentesen biztosítjuk a számodra a technikai felszerelést!

Nincs párod? A tanfolyamon többen is lesznek így, biztosan nem maradsz egyedül! Szóval ha nincs párod, akkor is gyere nyugodtan!

Időtartam: 8 nap (vasárnaptól – következő vasárnapig)

 

Paklenica - az egyik legszebb sziklamászó paradicsomEgyéb költségek (a sziklamászó tanfolyam teljes idejére kalkulálva):

 • szállás:
  • luxus apartmanban ~160€/fő/teljes tanfolyam
  • költségtakarékosság jegyében kempingben: ~70-80€/fő/teljes tanfolyam
 • utazás: ~15.000Ft/fő
 • parkbelépő: ~10.000Ft/fő/teljes tanfolyam

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.