Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les Calanques

Térkép betöltése...

Időpont
2017.10.21 - 2017.10.28
Egész napos

Helyszín
Les Calanques, Franciaország

Kategóriák


Üdvözlünk a Paradicsomban! 🙂

Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les CalanquesKépzeld el, a mediterrán őszt Marseilles mellett, a Földközi-tenger partján! Képzeld hozzá, hogy a tenger ilyenkor még nagyon kellemes! Tedd hozzá, hogy Franciaország legkedvesebb tartományában, Provance-ban vagy, ahol zamatosak a borok, finomak a kávék, és hófehérek a mészkő sziklák!

Folyamatosan gyönyörködhetsz a tengeri panorámában, miközben egyre jobb sziklamászót faragunk belőled. Naptejet persze hoznod kell [50-es faktorszám a túra-bőrgyógyászunk ajánlásával 🙂 ], hiszen délvidéken ilyenkor még meglepően ereje van a napsütésnek.

Kinek ajánlott a kezdő sziklamászó tanfolyam?

Sziklamászó tanfolyam: kóstoló a több kötélhosszas utakbólHa szeretnél sziklamászóvá válni – amihez elengedhetetlen egy jó csapat –, akkor érdemes velünk tartanod. Akkor is érdemes ezzel a táborral kezdened, ha a hegymászás más ágazatai is érdekelnek, mert itt megtanítjuk neked a sportmászás alapjait: a hatékony kötél- és mászótechnikát, a kezed és a lábad, valamint a sok furcsa sziklamászó eszköz helyes használatát.

A tábor ideje alatt elsősorban mászni fogunk. Mivel kis csoportokban dolgozunk, egyénre szabott falakat, utakat választunk neked, hogy élvezd a mászás minden pillanatát, és hogy akár hozzánk hasonlóan elkötelezett sportolóvá válhass!

A legfontosabb az, hogy megszeresd ezt a sportot, és sajátítsd el az alapjait! Rajtunk nem fog múlni!

A kezdő sziklamászó tanfolyamon az alábbi dolgokat fogjuk gyakorolniKezdő sziklamászó tanfolyam, Les Calanques

 • Alap mászótechnika
 • Társbiztosítás – elölmászó és másodmászó biztosításának módja
 • Elölmászás technikája
 • Eresztésbe átszerelés
 • Ereszkedés
 • Kóstoló a több kötélhosszas utak világából

A fenti ismereteket mászótermekben is remekül fogod tudni alkalmazni!

Mit tanulhatsz még meg?

 • Kezdő sziklamászó tanfolyam, Les CalanquesMilyen eszközöket érdemes megvásárolni, mit érdemes figyelembe venni, amikor bemész a mászóboltba?
 • Honnan lehet tudni, hol és mit lehet/érdemes mászni? – Mászókalauzok értelmezése.
 • Mit kell tenned, ha valami baj történik? – alap elsősegélynyújtás
 • Hogyan szervezz meg egy mentést, hogyan hívj segítséget?

deep-water-soloDeep water solo – mászás, fürdés, mászócipő fertőtlenítés 😀

A Calanques mellett, La Ciotat-ban remek lehetőséged nyílik arra, hogyan kell boulder-ezés közben belecsobbanni a tengerbe! 😀 Mászócipőt nem lehet jobban kitisztítani, mint ahogyan a sós tengervíz ezt megteszi.

Nincs felszereleséd, nincs párod? …és egyéb kérdések

Ha nincsenek saját eszközeid – ami kezdő mászóként teljesen érthető -, a tanfolyam idejére kapsz tőlünk mindenféle sziklamászó felszerelést, egyedül mászócipőt kell hoznod. Ennek a kiválasztásában, beszerzésében szívesen segítünk neked! A többire ne legyen gondod!

sziklamaszo-tanfolyam-calanques-001Ha nincs párod, az sem baj. Lesz párod, ráadásul egy-egy tanfolyam során nagyon jó mászóközösségek szoktak kialakulni, akik később is összejárnak akár teremben, akár sziklán mászni.

A leggyakrabban felmerülő kérdések közé tartozik az is, hogy “fogom-e bírni fizikálisan“? Ahogyan fent olvashattad is, egyénre szabott feladatokat fogsz kapni, így mindig pont annyira leszel terhelve, amennyire abban a pillanatban alkalmas vagy. Nagyon ügyesen tudjuk a feladatokat kiosztani és ha esetleg fáradt vagy, akkor is el tudunk foglalni Téged ügyesen.

Általában reggel 8:30 körül szoktuk elkezdeni a foglalkozásokat és a kedvetekhez, motiváltságotokhoz, fáradtságotokhoz igazítjuk a befejezést. Ez általában kora délutánt szokott jelenteni, lehetőség szerint úgy, hogy a hely egyéb adottságait is élvezni tudjuk. 🙂

Van még kérdésed? Írj, hívj és megbeszéljük!

sziklamaszo-tanfolyam-calanques-018A kezdő sziklamászó tanfolyam ára

72.900Ft/fő, ami tartalmazza az oktatást és igény esetén a sziklamászó felszerelést.

Egyéb költségek

 • Utazás – teleautó rendszerben kb. 45.000Ft/fő
 • Szállás – apartmanban kb. 170€/fő/teljes tanfolyam
 • Sziklamászásra érvényes balesetbiztosítás

sziklamaszo-tanfolyam-calanques-016

 

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.