Kezdő klettersteig túra, Alsó-Ausztria

Térkép betöltése...

Időpont
2017.04.22 - 2017.04.23
Egész napos

Helyszín
Wilhelm-Eicherthütte, Hohe Wand, Ausztria

Kategóriák


http://hegymaszotanfolyam.hu/tanfolyamok-listaja/lavina-szeminarium-budapest/Szeretnéd megízlelni, milyen drótokkal és létrákkal biztosított útvonalakon hatalmas sziklafalakat meghódítani? Természetesen először megtanítunk az eszközök használatára, megbeszéljük, hogyan érdemes mozogni a sziklafalon, majd nekivágunk a nagy kalandnak!

Profi sziklamászó oktatók kalauzolnak végig utadon, ráadásul kis csoportokban fogunk mozogni, így minden adott lesz ahhoz, hogy a legnagyobb biztonságban és legnagyobb élvezeti faktor mellett kóstolj bele a via ferrata-k, avagy német nevükön klettersteig-ek világába!

Kezdő klettersteig túra, Rax, HaidsteigMilyen klettersteig-eket mászunk?

Belecsapunk a közepébe és meglátod, hogy C-s és D-s utakat is végig tudsz mászni! Mivel tanítunk neked egy kis mozgástechnikát is, olyan kunsztokra is képes leszel, amikről nem is álmodtál! Nem vicc!

Első napon egy rövid és könnyű bemelegítő úttal kezdünk, a Steirerspur-ral, amelyen könnyedén megtanulod az eszközöket használni, megtanulod a helyes lépéstechnikát és azt, hogy a törzs hatékony munkájával hogyan tudod tehermentesíteni a karjaidat. Aztán továbblépünk a Gebirgsvereinsteig (C-D) irányába, amely a Hohe Wand legszebb útja. Akinek pedig még van ereje és kedve, belekóstolhat a Wildenauersteig (C-D) magaslataiba. Így az első napodon lesz szép falmászásod, kötélhidad, drótlétrád, barlangkürtőd és rengeteg szép fotód!

Kezdő klettersteig túra, Hohe WandA második napon levonulunk a Hohe Wand-ról és átgurulunk a szomszédos Rax-ra, ahol egy könnyedebb alpesi klettersteig-et, a Haidsteig-et (B, C, egy rövid szakaszon D) másszuk végig. Ez egész napos elfoglaltság lesz, így az előző napi teljesítménnyel együtt kellemesen elfáradva jövünk haza.

Kinek javasolt a kezdő klettersteig túra?

Semmi különleges erőre, állóképességre nincs szükség. Ha rendelkezel egy átlagos erőnléttel, akkor ez a túra nagyon kellemes lesz számodra! Természetesen az fontos, hogy a magassággal, kitettséggel barátságban légy, hiszen az utak – jellegükből fakadóan – ilyen helyeken vezetnek. A biztosítottságuk kiváló, ezért is merünk ide vinni akár kezdőként is.

Ha viszont bárhol megakadnál, elakadnál, ott leszünk melletted és segítünk neked!

Milyen felszerelésre van szükséged?

A komplett via ferrata felszerelést (beülő, sisak, kantár) biztosítjuk számodra. Ha van sajátod, természetesen használhatod azt!

Kezdő klettersteig túra, Rax, HaidsteigSzükséged lesz ezen kívül

  • kényelmes túraruházatra,
  • könnyű bakancsra,
  • esőkabátra,
  • kb. 25-35 literes hátizsákra,
  • fejlámpára (nem tervezzük használni, de azért legyen!),
  • kesztyűre (hogy a drót ne kezdje ki a tenyeredet).

További költségek

  • Szállás: Turistaházban szállunk meg, melynek díja 25€/fő, ami tartalmazza a reggelit és ami a helyszínen fizetendő.
  • Parkbelépő: 2€/fő
  • Utazási költség: teleautó rendszerrel utazunk, melyet megszervezünk és a díja kb. 6.000Ft/fő

Kezdő klettersteig túra Hohe Wand és Rax Kezdő klettersteig túra Hohe Wand és Rax Kezdő klettersteig túra Hohe Wand és Rax Kezdő klettersteig túra Hohe Wand és Rax Kezdő klettersteig túra, Rax és Hohe Wand

 

 

 

 

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.