Gran Paradiso 4063m gleccsertúra, Olaszország

Térkép betöltése...

Időpont
2017.07.01 - 2017.07.04
Egész napos

Helyszín
Gran Paradiso, Olaszország

Kategóriák


Gran Paradiso túra - a csúcsonSzeretnéd meghódítani életed első négyezer méternél magasabb csúcsát? Erre legideálisabb a Gran Paradiso (4063m)! Ha voltán téli magashegyi tanfolyamon, akkor itt kiválóan tudod alkalmazni a gleccserjárásról tanultakat. Ha pedig nem voltál, az sem baj, tapasztalt hegymászó oktató(k) kalauzol(nak) fel a hegy csúcsára, óvó tekintetük mellett.

Ajánljuk neked a Gran Paradiso megmászását?

A Gran Paradiso gleccser felső szakaszaEz a gyönyörű gleccsertúra kifejezetten a nyugodt túrák közé tartozik, hiszen nincsenek magas, kitett helyek. Leginkább a lábaidat veszi igénybe, hiszen gyalogosan érjük el a gleccser legvégét. A csúcson lévő Madonnához pár méternyi, jól biztosított, könnyű mászás vezet.

Igazából minden hegymászó tanoncnak receptre fel kellene írni, hiszen kiváló terep a gleccsertechnikai ismeretek alkalmazására. Van néhány kellemes gleccserhasadék, amelyet ki kell kerülni, ill. a központi peremhasadékon pedig át kell kelni. Ezeknek természetesen meg van a maga technikája, amelyet most élesben gyakorolhatsz.

Ha műkedvelőként szeretnél a programhoz csatlakozni és szeretnél fent állni egy igazi 4000-es hegy csúcsán, akkor leginkább állóképességre lesz szükséged. Ha szoktál rendszeresen túrázni, esetleg futni, akkor nem okozhat problémát ez a hegy. Technikai nehézség nincs a megmászásában, hiszen végig “csak” gyalogolni kell, de a tengerszint feletti 3-4000m-es magasság okozta oxigénhiány kicsit visszavesz az ember teljesítményéből, így jó ha vannak tartalékaid.

A Gran Paradiso-n kb. 3700m magasságbanUgyanakkor a Gran Paradiso csodálatosan szép hegy, gyönyörű gleccserekkel szabdalva. Menet közben láthatod a Mont Blanc-t, a csúcsról pedig a Monte Rosa-t és a Matterhorn-t.

A program

1. nap: utazás Pont-ba (kempingezés)

2. nap: túra a Vittorio Emanuelle menedékházba (kb. 3 óra; 800m szintkülönbség)

3. nap: Gran Paradiso csúcstámadás (kb. 5 óra, 1300m szintkülönbség), majd a Vittorio Emanuelle házon keresztül visszatérünk Pont-ba (kempingezés)

4. nap: utazás haza vagy folytathatod a Monte Rosa-n!

Jelentkezési határidő: 2017. május 25.

Ár

57.900Ft/fő (Krea-Túra tagoknak 44.900Ft/fő), amely tartalmazza az oktatást, túravezetést és igény esetén a technikai felszerelést (hágóvas, jégcsákány, beülő, sisak, karabinerek, stb.)

Az ár nem tartalmazza az utazás, szállás, étkezés és balesetbiztosítás árát.

Gleccsertó a Vittorio Emanuelle menedékház mellett. Háttérben a CiarforonTovábbi költségek

Utazás: kb. 1200km egy irányban + magyar, szlovén, olasz autópálya-díjak

Szállás:

  • 2 éjszaka kempingben: 2 x 10€/fő
  • 1 éjszaka menedékházban: 26€/fő (ÖAV-val 13€/fő); félpanziós ellátás (3 fogásos vacsora + reggeli): +45€/fő

Balesetbiztosítás: kb. 2000Ft/túra KÖTELEZŐ! – ha van érvényes ÖAV tagságid, akkor nem szükséges további balesetbiztosítást kötnöd.

Kérdésed van? Nem vagy biztos magadban? Keress meg bennünket!

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.