Gran Paradiso 4063m gleccsertúra, Olaszország

Térkép betöltése...

Időpont
2017.07.01 - 2017.07.04
Egész napos

Helyszín
Gran Paradiso, Olaszország

Kategóriák


Gran Paradiso túra - a csúcsonSzeretnéd meghódítani életed első négyezer méternél magasabb csúcsát? Erre legideálisabb a Gran Paradiso (4063m)! Ha voltán téli magashegyi tanfolyamon, akkor itt kiválóan tudod alkalmazni a gleccserjárásról tanultakat. Ha pedig nem voltál, az sem baj, tapasztalt hegymászó oktató(k) kalauzol(nak) fel a hegy csúcsára, óvó tekintetük mellett.

Ajánljuk neked a Gran Paradiso megmászását?

A Gran Paradiso gleccser felső szakaszaEz a gyönyörű gleccsertúra kifejezetten a nyugodt túrák közé tartozik, hiszen nincsenek magas, kitett helyek. Leginkább a lábaidat veszi igénybe, hiszen gyalogosan érjük el a gleccser legvégét. A csúcson lévő Madonnához pár méternyi, jól biztosított, könnyű mászás vezet.

Igazából minden hegymászó tanoncnak receptre fel kellene írni, hiszen kiváló terep a gleccsertechnikai ismeretek alkalmazására. Van néhány kellemes gleccserhasadék, amelyet ki kell kerülni, ill. a központi peremhasadékon pedig át kell kelni. Ezeknek természetesen meg van a maga technikája, amelyet most élesben gyakorolhatsz.

Ha műkedvelőként szeretnél a programhoz csatlakozni és szeretnél fent állni egy igazi 4000-es hegy csúcsán, akkor leginkább állóképességre lesz szükséged. Ha szoktál rendszeresen túrázni, esetleg futni, akkor nem okozhat problémát ez a hegy. Technikai nehézség nincs a megmászásában, hiszen végig “csak” gyalogolni kell, de a tengerszint feletti 3-4000m-es magasság okozta oxigénhiány kicsit visszavesz az ember teljesítményéből, így jó ha vannak tartalékaid.

A Gran Paradiso-n kb. 3700m magasságbanUgyanakkor a Gran Paradiso csodálatosan szép hegy, gyönyörű gleccserekkel szabdalva. Menet közben láthatod a Mont Blanc-t, a csúcsról pedig a Monte Rosa-t és a Matterhorn-t.

A program

1. nap: utazás Pont-ba (kempingezés)

2. nap: túra a Vittorio Emanuelle menedékházba (kb. 3 óra; 800m szintkülönbség)

3. nap: Gran Paradiso csúcstámadás (kb. 5 óra, 1300m szintkülönbség), majd a Vittorio Emanuelle házon keresztül visszatérünk Pont-ba (kempingezés)

4. nap: utazás haza vagy folytathatod a Monte Rosa-n!

Jelentkezési határidő: 2017. május 25.

Ár

57.900Ft/fő (Krea-Túra tagoknak 44.900Ft/fő), amely tartalmazza az oktatást, túravezetést és igény esetén a technikai felszerelést (hágóvas, jégcsákány, beülő, sisak, karabinerek, stb.)

Az ár nem tartalmazza az utazás, szállás, étkezés és balesetbiztosítás árát.

Gleccsertó a Vittorio Emanuelle menedékház mellett. Háttérben a CiarforonTovábbi költségek

Utazás: kb. 1200km egy irányban + magyar, szlovén, olasz autópálya-díjak

Szállás:

  • 2 éjszaka kempingben: 2 x 10€/fő
  • 1 éjszaka menedékházban: 26€/fő (ÖAV-val 13€/fő); félpanziós ellátás (3 fogásos vacsora + reggeli): +45€/fő

Balesetbiztosítás: kb. 2000Ft/túra KÖTELEZŐ! – ha van érvényes ÖAV tagságid, akkor nem szükséges további balesetbiztosítást kötnöd.

Kérdésed van? Nem vagy biztos magadban? Keress meg bennünket!

Jelentkezés

Jegy típusa Ár Helyek
Részvételi díj 57 900,00Ft
Hegymászótanfolyam.hu Klub tag
A kedvezményes ár csak téli magashegyi tanfolyami végzettség esetén érvényes
51 900,00Ft
Krea-Túra tag
A kedvezményes ár csak téli magashegyi tanfolyami végzettség esetén érvényes
44 900,00Ft