Gleccserjáró tanfolyam, Monte Rosa

Térkép betöltése...

Időpont
2017.07.04 - 2017.07.09
Egész napos

Helyszín
Monte Rosa, Olaszország/Svájc

Kategóriák


 • Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  7db 4000m-nél magasabb csúcs egyetlen túrán!
 • Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Gyönyörű gleccsereken túrázhatsz!
 • Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Kitett gerinceken megcsinálhatod életed legjobb fotóit!
 • Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Láttál már napfelkeltét és naplementét 4000m-es magasságban?
 • Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  És persze nem vesszük komolyan magunkat! 🙂
 • Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Monte Rosa túra és gleccserjáró tanfolyam
  Európa legszebb alpesi "játszótere".
Hét 4000-es csúcs, rengeteg élmény és közben belemerülsz a gleccserjárás szépségeibe. Egy ízig-vérig Monte Rosa gleccserjáró túra és tanfolyam a nyári havas-jeges programok Rolls Royce-a!

A Monte Rosa az Alpok második legmagasabb hegytömbje, és a mi egyik legkedvesebb gleccser-játszóterünk! 🙂 Egy hatalmas gleccserekkel tarkított “dombot” képzelj el, amelyből kimagasodnak az egyes csúcsok. Némelyek gyalogosan elérhetőek, némelyek technikás mászótudást igényelnek. Itt töltünk el 6 napot és közben megmászunk 7 négyezres csúcsot, természetesen nem a legnehezebbeket, hanem néhány gyönyörűséget, amelyre élvezetesen fel tudsz kapaszkodni és ahonnan igazán jó csúcsfotókat tudsz lőni!

A program során sort kerítünk arra is, hogy a nyári gleccserjárás fortélyait gyakorolhassuk, hiszen túrázásra leginkább a kora reggel és a délelőtt alkalmas. Viszont a délutánokat is tartalmasan szeretnénk eltölteni, így beereszkedhetsz gleccserhasadékba, gyakorolhatod az önmentést és a társmentést, és persze kipróbálhatod a rövid, ill. hosszú kötél technikák közti különbségeket. A túrák során meg fogod tanulni az egyes módszerek helyes alkalmazási területeit, ill. azt, hogyan lehet egyikből a másikba gyorsan átszerelni. Mindezt élvezetesen és gyakorlatorientáltan, gyönyörű és autentikus környezetben!

Sőt… bekerül a pakkba néhány jégszerszám is, így bele tudunk kóstolni a jégmászás világába is.

Szállásaink a Gnifetti és a Margeritha házakban lesznek, ahol a konyha és az ellátás pazar, a kilátás pedig nem valami kilátástalan, hiszen Európa legnagyobb gleccsereit fogjuk bámulni több egész álló napon keresztül! 🙂

A Monte Rosa túra alkalmával érintett csúcsok

 • Balmenhorn (4165m)
 • Piramide Vincent (4215m)
 • Corno Nero (4321m)
 • Ludwigshöhe (4342m)
 • Parrotspitze (4436m)
 • Signalkuppe (4559m) – a Monte Rosa csoport 4. legmagasabb csúcsa
 • Zumstein (4563m) – a Monte Rosa csoport 3. legmagasabb csúcsa

A csapat összetételétől és az időjárástól függően ez a terv változhat. A cél, hogy sok-sok kellemes élményt szerezhess a Monte Rosa-n!

A program

1. nap: érkezés Alagna-ba. (kempingezés)

2. nap: felvonózás a Passo di Salato-hoz (2936m) és innen túra a Gniffetti-menedékházhoz (3647m).
A felvonóállomástól kb. 3 órás túrával fogjuk megközelíteni a Gnifetti-házat, ahol az éjszakát töltjük. A ház nagy magasságban helyezkedik el, ezért praktikus jó sok folyadékot magadhoz venni.

3. nap: Túra a Piramide Vincent-re, a Balmenhorn-ra és a Corno Nero-ra.
Reggel elindulunk és meghódítunk 3 gyönyörű 4000-es csúcsot és aznap éjjelre visszatérünk a Gnifetti-házba.

4. nap: Túra a Ludwigshöhe-re és a Signalkuppe-ra.
Az éjjelt Európa legmagasabban fekvő menedékházában a Margeritha-házban töltjük.

5. nap: Túra a Zumstein-re és a Parrottspitze-re, majd irány vissza Alagna-ba. Kora reggeli indulással megmásszuk a Zumstein-t, majd lefelé menetben egy rövidke kitérőt teszünk a Parrottspitze-re és onnan visszatérünk a Passo di Salato-hoz, ahonnan a lift segítségével térünk vissza Alagna-ba. Az estét a kempingben töltjük.

6. nap: Utazás haza.

Kinek ajánlott a Monte Rosa túra?

Mindenképpen jó ha van állóképességed, mert sorozatterhelést fogsz kapni. Ha van téli magashegyi végzettséged, akkor itt élesben gyakorolhatod az ott tanultakat. Ha nem jártál ilyen tanfolyamon, műkedvelő vagy, akkor is rutinos hegymászó oktatók fogják vigyázni a lépéseidet és bevezetnek a titkos fortélyok rejtelmeibe! 🙂 A legfontosabb: legyen jó állóképességed, mert azért mégiscsak túrázni fogunk erre-arra. Akklimatizálódni pedig tudsz velünk előtte a Gran Paradiso-n!

Helyettesíti ez a tanfolyam a téli magashegyi tanfolyamot?

Igen is, és nem is. A téli magashegyi tanfolyamon “Lego-kockánként” megkapod a havas-jeges hegymászó tudomány elemeit. A Monte Rosa-s gleccserjáró tanfolyamunkon viszont túra közben és a délutáni foglalkozásokon összerakjuk a télen tanultakat, amelyeket utána önállóan is biztonsággal tudsz használni saját gleccsertúráidon. A Monte Rosa-n finomítjuk a hágóvas- és jégcsákány-kezelésedet, és a sok ki-be kötözködésnek köszönhetően, készségszintűvé válik a kötélkezelésed is. Délután pedig keresünk egy kellemes gleccserhasadékot a Gnifetti-ház felett és megnézzük, hol nőnek a jégvirágok. 🙂 Észre sem veszed és hatalmas szintet ugrasz, miközben életed néhány gyönyörű napját töltöd az Alpokban.

Ha nincs téli magashegyi tanfolyami végzettséged, akkor is jöhetsz, hiszen minden momentumot átveszünk az elejétől a végéig újból. Ez amúgy is szükséges a túrázáshoz, és ha már úgyis foglalkozunk vele, miért is ne tanulnád meg rendesen? 🙂

Ár

149.900Ft/fő (Krea-Túra tagoknak 119.900Ft/fő), amely tartalmazza az oktatást, túravezetést és igény esetén a technikai felszerelést (hágóvas, jégcsákány, beülő, sisak, karabinerek, stb.).

Az ár nem tartalmazza az utazás, felvonó, szállás, étkezés és balesetbiztosítás díját.

További költségek

 • Utazás (teleautó rendszerben, amelyet segítünk megszervezni): kb. 1.100km/irány + autópályadíjak
 • Szállás: 2 éjszaka kempingben: 22€/teljes időszak; 3 éjszaka menedékházban: 160€ csak reggelivel vagy 240€ félpanzióval (teljes időszakra)
 • Felvonó: 35€/oda-vissza
 • Balesetbiztosítás: kb. 5.000Ft/teljes időszak (meglévő ÖAV tagsági esetén nem szükséges további balesetbiztosítást kötni)

 

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.