Cukisteig-ek kezdőknek :-), Ausztria

Térkép betöltése...

Időpont
2017.09.16
Egész napos

Helyszín
Bécsi-erdő (Wienerwald), Ausztria

Kategóriák


100% élvezet – 0% parafaktor

Kezdő klettersteig: PittentalersteigLátogass ki velünk a Bécsi-erdőbe, ahol három nagyon aranyos, nagyon szép klettersteig-et, azaz drótos utat mászunk végig! Ha még sosem jártál klettersteig túrákon, akkor ezek azok, amelyekkel meg fogod szeretni a túrázás eme fajtáját!

Hol lehetnél nagyobb biztonságban, mint azok felügyelete alatt, akik ezt profi módon oktatják is? 🙂

Kinek ajánlott ez a klettersteig túra?

Ha kezdő vagy, esetleg még sosem próbáltad a klettersteig túrázást, akkor mi most megtanítunk az alapfogásokra és természetesen végig nagyon vigyázunk Rád! Túrázós, kalandparkos tapasztalat előnynek számít, de nem követelmény.

Ami miatt ideális ez a program kezdésnek az az, hogy három rövidebb utat választottunk ki számodra. Ha menet közben esetleg elfáradnál, megteheted, hogy valamelyiket kihagyod.

Igazi bemelegítő klettersteig: Mödlinger KlettersteigA program

  1. Mödlinger Klettersteig – az autóktól kb. 3 percnyi sétával érjük el a klettersteig beszállását. Itt megtanítjuk neked a beülő helyes felvételét, ill. azt, hogyan kell a klettersteig kantárat megfelelően rögzíteni a beülőre. A rövid ismertető után nekivágunk az útnak. A fal első 6m-es szakasza tulajdonképpen az egész út kulcshelye, amit ki is lehetne kerülni egy rövidke ösvénnyel. Aztán lesz dróthíd, meg minden, ami egy klettersteig-en megtalálható. A klettersteig végén pedig egy kis váracska található.
  2. Kicsit nehezebb klettersteig: Währinger SteigWähringer Steig – A Mödlinger Klettersteig után visszaülünk az autóinkba és egy kb. 20 perces autókázással a Hohe Wand irányába indulunk tovább. A parkolóból innen már majdnem 5 percet is kell gyalogolni a Währinger Steig beszállásához. 🙂 Ez az út kicsivel rövidebb, mint a Mödlinger, de egy hangyányival nehezebb is. Itt fogsz találkozni először az igazi magasság- és kitettségérzéssel, természetesen teljes biztonság mellett.
  3. Pittentaler Steig – Újabb rövid autókázás következik és elérünk a harmadik nagyszerű klettersteig alatti parkolóba. Innen kb. 15 percnyi sétával érünk fel a beszálláshoz. Felmászunk a Pittentaler Klettersteig-en, amely igazi, sportos út. Végig érzékelni fogod a nagyobb magasságot és a gyönyörű kilátást. Az út végén található a Törökugrató, amely a szikla tetejére épült kis váracska.

A három út végigmászása után visszatérünk autóinkhoz és irány haza.

Egy igazi gyöngyszem: Pittentaler SteigSzükséges felszerelés és ruházat

Kényelmes, időjárásnak megfelelő ruházatot hozz, amiben jól tudsz mozogni! Cipőnek lehetőleg valami kirándulócipő vagy bakancsfélét hozz! Gyöngyvászon futócipőt nem javasoljuk.

Hozz magaddal enni- és innivalót és egy kis méretű hátizsákot! Hátizsákos mászás nem lesz, mert az utak nem túl hosszúak, így elég induláskor és érkezéskor “feltankolnod” magadat.

Saját felszerelést természetesen szabad hozni, de a túrához díjmentesen biztosítunk számodra minden technikai eszközt.

Pittentalersteig kiszállásaTovábbi költségek

  • Utazás – teleautó rendszerrel, melyet segítünk megszervezni. Az útiköltség kb. 5000Ft/fő
  • Balesetbiztosítás – hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megléte kötelező. A kötvényt kérjük hozd magaddal!

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.