Coolsteig :-) – Hohe Wand, Ausztria

Térkép betöltése...

Időpont
2018.03.16
9:00 de. - 4:00 du.

Helyszín
Hohe Wand, Ausztria

Kategóriák


Hohe Wand klettersteigKlettersteig túránkon a közeli Hohe Wand mára már két klasszikusnak számító, gyönyörű útját másszuk végig.

A Gebirgsverein klettersteig a Hohe Wand leghosszabb útja. Meredek sziklafalakkal, létrákkal, dróthíddal tarkított út, méltán nagyszerű és népszerű. Nehézsége C és D közötti, biztosítottsága kiváló.

A Wildenauersteig a másik klasszikus klettersteig a Hohe Wand-on. Jellegzetessége, hogy végig “ácskapcsokon” mászunk, plusz egy 10m-es barlangkürtőn is át kell kelnünk. Az út C nehézségű egy kb. 4m-es D-s szakasszal tarkítva.

A két út végén lehetőségünk van a Wilhelm-Eichert hüttében ebédelni egy jót, mielőtt haza indulunk.

Hohe Wand Gebirgsverein klettersteigKinek ajánljuk a Coolsteig klettersteig túránkat?

Ha már voltál klettersteig túrán, esetleg a Cukisteig túránkat előzőleg végigmásztad, akkor ez az út is neked való. Ha szoktál sportolni, mászófalon mászni, szintén szeretettel várunk és ajánljuk neked ezt a pazar napot velünk eltölteni!

Hohe Wand klettersteigSzükséges felszerelés és ruházat

Kényelmes, időjárásnak megfelelő ruházatot hozz, amiben jól tudsz mozogni! Cipőnek lehetőleg valami kirándulócipő vagy bakancsfélét hozz! Gyöngyvászon futócipőt nem javasoljuk.

Hozz magaddal enni- és innivalót és egy kis méretű hátizsákot! Az utakon hátizsákkal fogunk mászni, ezért célszerű úgy pakolni, hogy a hátizsák könnyű maradjon. Érdemes bepakolni csokit, energiazselét, egy-két szendvicset, max. 1,5 liter folyadékot. Szükség esetén a környékbeli menedékházakban tudunk “tankolni”.

Grosse Kanzel Hohe WandSaját felszerelést természetesen szabad hozni, de a túrához díjmentesen biztosítunk számodra minden technikai eszközt.

További költségek

  • Utazás – teleautó rendszerrel, melyet segítünk megszervezni. Az útiköltség kb. 5000Ft/fő
  • Balesetbiztosítás – hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megléte kötelező. A kötvényt kérjük hozd magaddal!

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.