Bejárós kezdő sziklamászó tanfolyam, Peilstein

Térkép betöltése...

Időpont
2017.05.26 - 2017.05.28
Egész napos

Helyszín
Peilstein, Ausztria

Kategóriák


Alapfokú sziklamászó tanfolyam, Ausztria2017. május 19-21. és 2017. május 26-28. hosszú hétvégéken

Kevés utazás és óriási élményfaktor

A Wienerwald környéki legszebb sziklákon fogunk mászni 6 napon keresztül.

Ezen a két hosszú hétvégés kezdő sziklamászó tanfolyamunkon a sportmászást, azaz a nittelt utakon való sziklamászást sajátítod el. Elsősorban megtanulsz mozogni a sziklafalon, megtanulod azon “varázsmozdulatokat”, amelyektől a sziklamászás bárki által művelhető sporttá változik.

A mozgáson túl megtanulod, hogyan kell biztosítani, előremászni, ereszkedni, eresztésbe átszerelni, sőt belekóstolsz a több kötélhosszas, nagyfalas sziklamászásba is! Persze szépen fokozatosan úgy, hogy folyamatosan élvezd az egészet és nagyszerű élményt nyújtson neked.

A tanfolyam elején felső biztosítással mászol, így teljes biztonságban és nyugalomban sajátíthatod el a kezdeti lépéseket. Megtanulod használni a lábaidat, finomítjuk a lépéstechnikádat, megtanulod a törzsforgatást és egy sor olyan mozdulatot, amivel a mászás élvezetessé válik. Nem ritka, hogy már az első tanfolyami napokon a tanulóink V-VI-os nehézségű utakat tudnak mászni, csak azért, mert helyes mászótechnikával és nem felnőttkorra jól leamortizálódott, ösztönös erőből másznak. 🙂

Mászótechnika fejlesztés
Nem, ez nem az aminek látszik! Itt kérem, szpottolás van és lábtechnika fejlesztés!

A mászótechnika fejlesztése közben már elkezdjük megtanulni a társbiztosítás különböző módjait, és természetesen eljutunk az elölmászásig is.

A kezdő sziklamászó tanfolyam végére eljutsz odáig, hogy nittelt, azaz kiépített több kötélhosszas utakat is élvezetesen tudsz mászni!

Kinek ajánlott a kezdő sziklamászó tanfolyam?

Akkor ajánlott számodra ez a tanfolyam, ha most kezdesz ismerkedni a sziklamászással vagy éppen mászótermi falmászással. Akkor ajánlott, ha magabiztosan és hatékonyan szeretnél mozogni a függőleges falakon.

Ha már mászol egy ideje, de úgy érzed, hogy megrekedtél egy szinten, bárhol VII (6b) nehézségi szint alatt és nem nagyon tudsz továbblépni, akkor is hasznos lesz számodra ez a kurzus, mert valószínűleg valamilyen mászótechnikai momentumra nem éreztél rá! Kitaláljuk mi az és átlendítünk a holtponton!

A tanfolyamhoz a mászócipőn kívül minden szükséges felszerelést díjmentesen biztosítunk számodra! Kérjük ezt jelezd felénk a jelentkezéskor!

A Vegetarienplatte, háttérben a CimoneHol található a Peilstein?

A Peilstein a bécsi sziklamászók fellegvára. Zseniálisan kiépített útjai a legkönnyebbtől a legnehezebbig mind-mind azt szolgálják, hogy fejlődni tudj. A fal sok száz méter hosszúságú, és 50-120m magasságú. Helyenként kisebb-nagyobb tornyokat is találni, amikből a legpazarabb a Cimone. A hely érdekessége, hogy nagy mászóhelyek neveit kapták az egyes szektorok, így akár egy nap alatt megmászhatod a Matterhorn-t és a Zinne-ket! 🙂 A tanfolyam alatt azért más helyekre is ellátogatunk, hiszen a Bécsi-erdőben (Wienerwald) sok-sok mászóhely található. Ráadásul a Hohe Wand is 50km-en belül tornyosul, ahol szintén fogunk mászni!

 

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.