Demjéni mászóiskola

Posted on Posted in Cikkek

Demjéni mászóiskola falrajzÖrömmel jelentjük be, hogy a Demjéni Önkormányzattal együttműködve új magyarországi sziklamászó helyet létesítünk/létesítettünk. Az utak számát folyamatosan bővíteni fogjuk, a már használható útvonalakat pedig – megközelíthetőséggel együtt – a csatolt képen megtalálod!

A helyszínen szabadon és mesterségesen mászható utakat is találsz. A nittek sűrűségét igyekeztük olyanra választani, hogy az utak igazi mászóiskolai funkciót tölthessenek be, így élvezetesen és biztonságban mászhatsz!

A standokban egyenlőre két, ereszkedésre is alkalmas nittfület találsz.

Egy jó hír: A sziklát +3°C-ban is teszteltük, és hidegben is jól mászható! Az utak felett komoly áthajlás van, így csak szeles időben éri a falat az eső.

Használj hegymászó sisakot!Mászóhely megközelítése

Budapestről az M3 autópályán keresztül kb. 1 óra alatt érheted el Demjént. Itt a Széchenyi István útról tudsz letérni a Szépasszonyvölgy utcába. A 11-es házszám mellett indul egy kis ösvény felfelé az erdőbe. Kőemberekkel jelöltük a falhoz vezető utat. Kb. 3 perc séta után oda is fogsz érni.

Ha van kedved, építs Te is egy saját kőembert az ösvény mellé a fal alatt található kövekből!

Figyelem!

Arra kérünk, hogy a falon ill. a fal alatt csak és kizárólag hegymászó sisakban tartózkodj! A falon komoly veszélytelenítést végeztünk, de ennek ellenére is előfordulhatnak laza kövek!

Ha bármilyen kérdésed, észrevételed van a mászóhellyel kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésedre!

Nagyon jó mászást kívánunk!