Kezdő sziklamászó tanfolyam, Ausztria

2 hosszú hétvégés kezdő sziklamászó tanfolyam

Posted on Posted in Cikkek

Jelentkezés sziklamászó tanfolyamraEzen a tanfolyamunkon kevés utazással és kevés szabadsággal, szuper módon kiépített, gyönyörű, osztrák mászóiskolákban tanulhatsz meg sziklát mászni! Helyszínünk nem más, mint a pazar Wienerwald és környéke!

2017. május 19-21-én töltünk el először 3 napot Ausztriában, majd a következő hétvégén 2017. május 26-28. között még egyszer.

Kezdő sziklamászó tanfolyam, AusztriaKétszer utazunk ki Ausztriába, de a Budapesttől csak kb. 250km-re található Wienerwald, azaz Bécsi-erdő kellős közepébe. Itt több tucat, kezdők számára is kiválóan kiépített mászóiskola áll rendelkezésünkre, amelyek természeti adottságai is gyönyörűek. Így nem csak biztonságosan és élvezetesen mélyülhetsz el a sziklamászás trükkjeiben, hanem egyben gyönyörű helyen is leszel.

Kezdő sziklamászó tanfolyam, AusztriaA program

Kezdő sziklamászó tanfolyam lévén az lesz a célunk, hogy beleszeress a sziklamászásba és megtanuld az összes olyan fortélyát, amikkel önállóan is tudsz mászni egy ill. több kötélhosszas sziklamászó utakat. A via ferrata-kat kisujjból fogod kirázni. Nem vicc!

Kezdő sziklamászó tanfolyam, AusztriaTanulsz némi mozgástechnikát, precíz lábtechnikát, hogy a kezed minél tovább tartson és természetesen fokozatosan belemélyülünk a sziklamászás technikai részleteibe is. Viszont a titkunk az, hogy mindezt élvezetesen fogod megtanulni, és az unalmas kötélcsomózgatás és “pókháló-szövés” helyett egy halom hasznos és jó élményt fogsz szerezni! A második hétvége végére igazi sziklamászóvá válsz!

Felszerelés és kempingezés

Több kötélhosszas sziklamászásA tanfolyam idejére a mászócipőn kívül minden hiányzó felszerelést díjmentesen biztosítunk számodra! Amit kötelezően hoznod kell, az a fényképezőgéped, a mászócipőd és a lelkesedésed! 🙂

Nagyon igényes, de olcsó kempingben fogunk megszállni, autóink a sátraink mellett állnak majd, így kényelmesen pakolhatunk. Hasonló időjárásra számíthatunk, mint május végén itthon, így különösebben drága technikai felszerelés helyett megfelel egy normál, esőálló sátor, egy hálózsák és egy derékalj. Ha fázós vagy, bedobhatsz még egy plusz takarót, a kocsi elbírja. 🙂

Ha nincs sátrad, vagy derékaljad, szólj és limitált számban tudunk biztosítani számodra!

A Cimone csúcsán a csapat. Felmászol velünk?
A Cimone csúcsán a csapat. Felmászol velünk?

Utazás

A rendelkezésre álló autókból, telekocsi rendszert szervezünk és úgy utazunk a helyszínre 2017. május 19. (péntek) reggelén. Az út kb. 2-2,5 órás, így egy korai indulás mellett már aznap mászhatunk!

Kezdő sziklamászó tanfolyam, AusztriaÁr és költségek

A teljes kurzus ára 69.900Ft, amely tartalmazza az oktatást és a szükséges felszerelést.

  • Utazás: kb. 15.000Ft/fő
  • Szállás: kb. 40€/teljes tanfolyam
  • Balesetbiztosítás: kb. 4.000Ft/teljes tanfolyam. Érvényes ÖAV tagsági esetén nem szükséges további biztosítást kötni.

Jelentkezés sziklamászó tanfolyamra